PLAYGROUND AROUND – Spielplatz mein Schatz

Galleri Nybro 18. januar til 6.februar 2019

 

Jeg klipper ud fra en reklame, hvilket giver nogle figurer, som jeg ikke selv lige ville have tegnet. Cykler i grafikkælderen.  Begynder at slibe stenen af og deler de store ark papir i fire. Vand i spandene og stenen lægges tilrette på trykpressen målt ud med tommestok. Blander en grøn af gul og preussisk blå, lidt rødt. Vil gøre den transparent, men kan ikke få dåsen med ’snot’ op, så jeg blander lidt hvidt i for at lysne. Ruller farven på stenen og lægger figurerne på.  Igennem pressen med tilpasset tryk. Spændende er det altid at se resultatet. Øv, der mangler farve i midten, hvilket jeg nu husker fra sidst, så jeg vender stenen halvfems grader. De efterfølgende fire tryk bliver wow. Grønne verdener med væsner.

 

Jeg er også i gang med at lave en sammensyninger. Stramajbroderiet, to klokkestrenge med blomster, et broderet pudebetræk og noget grønt strik plus et lille dukkefoto. Det kigger mit 5-årige barnebarn meget på, da han kommer og kommenterer, at drengen kun har to tænder, to fortænder. Han har selv været til tandlæge flere gange.

På loften henter jeg en kæmpe glasramme, som jeg havde set, da jeg sidst var deroppe,  97x148 cm. Jeg får pappladen af og overvejer længe, hvad jeg skal sætte ovenpå den plakat, der er klistret på pladen. Det bliver et foto, som jeg har liggende fra min datters affald. Jeg skriver ikke hvad det forestiller – det må være en gættekonkurrence, til dem der komme og kigger på. Jeg laver collage på fotoet og titlen bliver ”Drengen på den magiske cykel”.

Jeg får fingrene i en gammel bog med mange billeder om tidlig kristen kunst fra forlaget Sesam. Klipper nogle elementer ud. Og vender dem om. De er interessante på bagsiden, hvor man ikke kan se indholdet af det udklippede, men kun formen – og formen indeholder tilfældigt materiale. Det bliver til tre sære engle. De får hver især en skuffe fra et gammelt dækketøjsskab. Foret med rødt falmet fløjl er de den perfekte baggrund til englene, der nu bliver skytsengle til et statement/visitkort.

Det var en fortælling om nogle af værkerne, der kom på udstillingen.

Jeg har haft så travlt med at lave værker, at jeg ikke har haft tid til at jule. Den 23. kalder mine nisser fra loftet, at de vil ned. Jeg overgiver mig og tager 3 af de store nisser ned. To kom ind i stuen og en i værelset. Det er de nogenlunde tilfreds med. Men 2. juledag melder de sig igen og klager. Jeg laver den aftale, at de får risengrød på loftet. Jeg har nemlig noget tilovers fra ris a la mande lavningen. Men, siger de, fordi grøden er gammel, vil de også have en smørklat i – økologisk, for den smagte bedst. Det får de så og jeg lover at de alle kommer ned næste jul, ikke kun de 3 store. Jeg tænker, at det er der længe til. Men nisserne siger, at den tid går hurtigt og det har de sikkert ret i.

Hvorfor skriver du sådan noget fis, bliver jeg spurgt. Fordi det er vigtigt at holde sig gode venner med nisserne, svarer jeg.


Gkunst.dk - Grete Siegler - Studiestræde 16 - 1455 Kbh K - artistroom@hotmail.com - Copyright © 2021